I går var jeg til kropsterapi og det var virkelig skønt! Jeg fik sådan lyst til at dele med jer, hvorfor jeg er blevet sådan fan af kropsterapien.

Jeg har gennem mit liv prøvet utrolige mange forskellige terapiformer Og alle har de haft deres berettigelse på det tidspunkt i mit liv. Men de sidste 4 år har jeg primært gået til kropsterapi.

Det var lidt tilfældigt at jeg faldt over kropsterapien. Jeg var næsten lige blevet forladt af min mand og havde i den første tid modtaget god psykolog hjælp. Men sorgen og smerten var der stadig. Derudover havde jeg et stort efterslæb efter flere perioder med med lang varrig stress der stadig påvirkede mig meget.

Jeg var på udkig efter hjælp og jeg kunne ikke mærke hvilken form for hjælp jeg havde brug for. Så da en god bekendt fortalte mig at hun havde uddannet sig til kropsterapeut, blev jeg meget nysgerring. Hvad var kropsterapi og hvad kunne det? Så jeg bestilte en tid og det har jeg ikke fortrudt.

Jeg har altid været af den overbevisning at der er en sammenhæng mellem kroppen og psyken. Jeg er jo både uddannet ergoterapeut, sundheds coach, og har kursuser i mindfuldness og yoga. Og jeg viste derfor godt at kroppen og musklerene husker. Jeg havde blot ikke tidligere tænkt, at måske var kropsterapi en løsning for mig.

Hvad er kropsterapi

Kort fortalt er kropsterapi er en behandlingsform, hvor der arbejdes med at skabe balance mellem krop og sind. Det gøres ved at kombinere særlige massage metoder og terapeutiske samtaler.

Vi kan alle gå rundt med noget der fylder i vores liv, det kan være stress, anspændthed, uforløste konflikter eller traumer for at nævne nogle. Disse psykiske belasninger kan sætte sig i kroppen og skabe ubalancer eller fysiske blokeringer i muskler og organer. Sagt med andre ord, så ligger der ofte noget psykisk bag vores fysiske udfordringer.

Der findes flere forskellige uddannelser til kropsterapi, så behandlingerne vil være forskellige fra terapeut til terapeut. Der må du forhøre dig hos den enkelte terapeut for at høre hvordan de arbejder.

Kropsterapi er ved at vinde større anderkendelse i samfundet, i disse år, og med god grund hvis du spørg mig.

Yoga-solhilsen-på-strand
Didde Plet – https://www.diddeplet.dk

Mine erfaringer med kropsterapi

Gennem de sidste 10 år har der være flere lange perioder i mit liv, med høj stress belastning, stress sygdom samt depressioner. Som sagt tidligere har jeg prøvet andre former for terapi løbende. Der har terapien ofte omhandlet mine tankemønstre og hvilke handlinger jeg skule gøre for at blive rask.

Det er svært at beskrive, men det blev ved med at føle at mit liv gik i ring ifht til stress og depression lige meget hvad jeg gjorde. I hvert fald reagerede min krop hver gang på den samme måde, når belastningen i mit liv var høj. Min krop lukkede ned og bad mig sove.

Søvn er jo en rigtig god forsvarsmekanisme at have, at kroppen passer på en i belastende situationer. I mit tilfælde med hvile og masser af søvn. Problemet var bare at behovet for søvn fortsatte også selvom belastningen i livet igen var væk og jeg havde fået styr på stressen. Og at det ikke var muligt alene med positive tankemønsre at bryde med søvnen. Derfor ledte jeg efter hjælpe til at bryde med disse mønstre.

Mit behov for søvn har i perioder virket næsten sygeligt – som om jeg led at kronisk træthedssyndrom. Flere gange har behovet for at sove føldværet så stærk at nærmest var envaliderende. Jeg kunne ikke leve et normalt aktivt liv, søvnen tog over og vandt hele tiden.

Jeg var ved at være desperat for at få løst dette problem. Det er ikke naturligt at sove minimum 12-14 timer i døgnet og stadig ikke føle sig udsovet. At bruge 2-3 timer på at vågne hver dag for at komme igang med dagen. Men der har kropsterapien virkelig hjulpet mig så jeg nu igen har et normalt søvn mønster.

Min krop havde ligesom fået lært at det var godt for mig at hvile og sove ved høj belastninger. Den kunne bare ikke finde ud af at gå tilbage til normal der der ikke længere var brug for denne forsvarsmekanisme.

Jeg fortæller jer om mit tidligere problem søvnen og den hjælp det har været for mig i den forbindelse, at få kropsterapi. Men det er ikke kun ifht søvnen kropsterapien har hjulpet mig. Den har bestem også haft andre gavnlige effekter på mig. Eksempelvis akut stresslindring, øget jordforbindelse og indre ro, afhjælpning af div fysiske skevanker samt andre gamle dybe traumer der også har siddet fast i min krop.

Men der hvor kropsterapien har haft den største og tydeligste positive effekt for mit liv og livskvalitet har været mit problem med søvnen.

Som sagt findes der utallige gode og brugbare terapiformer, alternative som ikke alternative, og jeg har prøvet de fleste. En tilfældig introduktion til kropsterapi har været løsningen for mig, men er jo ikke nødvendigvis det rigtige valg for dig. Hvert enkelte af os skal mærke efter hvad er rigtigt for os, ud for hvilke ønsker og behov vi måtte have.

Har du lyst til at prøve kræfter med kropsterapi så kan jeg varmt anbefale min terapeut. Se hendes hjemmeside her

Jeg ved bare at kropsterapi er godt for mig og jeg derfor stærkt kan anbefale det til andre. Det skader ikke at prøve det. Det er vigtigt at tilføje at min anbefaling af kropsterapi udelukkene bygger på egne erfaringer.