Det bedste jeg ved

Noget at det jeg holder allermest mest af ved have arbejde, det er planlægnings processen. At være kreativ og se muligheder. Så derfor laver jeg stort set altid en plan og en tegning af mine ideer.

Jeg kan komme til en ny have eller hjem og mit hjerne går automatisk igang med at se muligheder og forandring. Hvordan ville jeg ændre dette rum så passer til mine ønsker og behov.

Jeg kan blive så optaget af det at jeg ligger hele natten og retter planen til i mit hoved. Det at lave den kreative proces i mit hoved er første skridt. Derefter har jeg tit et behov for at lave en skitse, så jeg kan få alle ideer og tanker ud af mit hoved.

Det har vist sig at være særdeles brugbart i forhold til vores kolonihave, at jeg ret hurtigt fik lavet en skitse over hvordan jeg forstillede mig haven skulle se ud og indeholde. Nok mest fordi at det er min mors kolonihave som jeg har fået lov til at lege havearkitekt på. Og at jeg derfor har skulle formidle mine ideer videre til hende.

En plan der holder

Da vi overtog haven for 2 år siden, var den et stort uoverskuelig vild urskov. Og for overhovedet at kunne overskue at gå til angreb på ukrudtet, måtte vi lave en prioritering af hvilke projekter vi ville starte med.

Have plan jeg for to år siden lavede, holder faktisk meget godt stadig. Men planen er heller ikke mere fast at end at den selvfølgelig kan ændres undervejs. Ofte opstår der også nye og bedre ideer undervejs i processen. Og nogen gang handler det jo også om hvad der kan lade sig gøre i praksis.

At se sine ideer og tanker blive til virkelighed er en fantastisk følelse også selvom det med en have tager lang tid før men ser resultatet af sine ideer.

Blomster
Privat foto

Jeg elsker at hente inspiration og viden til min have, eksempelvis i haveliv.dk

Vil du læse og se mere om vores kolonihave så klik her

Kærligst Didde