REKLAME for landhave.dk

plantekasse m hat
Didde Plet – diddeplet.dk

Derfor er plantekasser en god ide!

Hvad er dit forhold til plantekasser? Jeg er utrolig glad for plantekasser og krukker, da jeg synes de er med til at skabe stemning i en have. Jeg synes de gør en have, terrasse eller gårdhave hyggelig og interessant, fordi man kan bruge dem til at skabe flere mindre rum med. Med rum mener jeg opdelinger der laver en form for afgrænsning i forhold til et givent formål. Eksempelvis stil dem rundt om en havebænk, så får en følelse af at her er en plads til ro og afslapning.

Mange haver består blot af en stor græsplæne, måske med enkelte frugttræer og lidt bede ude i kanten. I mine øjne er det ikke særlig spændende have at besøge. Der er ingen steder at gå på opdagelse. Det samme gælder en helt firekantet terrasse, hvor der blot står et sæt havemøbler og en gasgrill i et hjørne.

Faktisk skal der ikke så meget til for at skabe opdelinger og mindre områder i sin have eller på sin terrasse. I haven kan du bruge træer, hække, højbede samt bede til at skabe disse rum og i en gårdhave eller på en terrasse kan du bruge krukker og plantekasser.

Når jeg skaber rum i haven, bliver haven hurtig mere spændende at gå op opdagelse i og der bliver automatisk skabet hygge og funktionalitet. Jeg synes Planterkasserne fra Landhave.dk er utrolig velegnet til dette.

Vi bruge meget tid ude om sommeren så jeg synes det er vigtig også at give sit uderum ligeså meget opmærksomhed som indenfor. Brug derfor også gerne puder, lanterner mm for at gøre haven endnu mere indbydende. Få flere gode tips til indretningen udenfor her

Vores gårdhave

Gennem de sidste par år, har vi i min opgang forsøgt at skabe nogle rum i vores gårdhave. Da jeg flyttede ind for 4 år siden var gårdhaven ret kedelig. Den bestod blot af fliser og en lille græsplæne. Der var ingen funktioner eller små rum der dele gårdhaven op og gjorde den attraktiv at være i.

Plantekasser i jern som rumdeler i haven plantet med Hosta
Didde plet – diddeplet.dk

Det besluttede vi os for at ændre og vi har siden fået bygget et cykelskur og en pergola hvor vi kan grille og invitere til have hygge i sommer månederene. Et opråde er blevet inddraget til tåresnore og vi har efterhånden også fået flotte bede der gør haven til en grøn perle i midtbyen.

Nu er turen så kommet til at lave lidt opdelinger på havens fliseområde. Indtil nu har den del af haven mest været et gennemgangs område. Jeg bor i en lille ejendom, vi er kun 4 lejligheder. Vi vil gerne med plantekasserne opnå at flere kan være i gårdhaven på samme tid. Også uden at man føler man genere hinanden ved at være der.

Vi vil skabe flere små kroge med siddepladser og er plantekasserne og højbedene fra landhave.dk bare helt perfekt til at lave rumdeling og afskærmning så man kan sidde for sig selv og slappe af hvis det er det man har lyst til.

Plantekasser til vores gårdhave

Plantekasse står ved bænk i gårdhave
Didde Plet – diddeplet.dk

Landhave.dk har utrolige mange flotte modeller af plantekasser og højbede i deres sortiment. Mange af produkter fra Landhave.dk er multifunktionelle, de findes i mange størrelser og du kan derfor bruge plantekasserne helt efter dit behov. De findes i to typer, i galvaniseret eller i råjern der ruster.

Vi har valgt de plantekasser der hedder Land Classic. Denne modeller er lavet til altanen pga deres størrelser. De er 25 cm høje og bredde og så er der hjul under. De kommer i to længder. Med disse plantekasser kan du hurtigt få skabt en lille grøn oase på din altan eller gårdhave.

Plantekasse i jern plantet til med Siv
Didde Plet – diddeplet.dk

Denne model plantekasser er perfekt til vores gårdhave, da pladsen er ikke særlig stor. Pga størrelsen og de hjul der er under er disse plantekasser let at flytte rundt på og dermed skabe nye miljøer eller flytte dem helt væk hvis gårdhaven skal bruges til et større arrengement.

Jeg har valgt at vores plantekasser skal ruste. Jeg kan godt lide et rå udtryk de får når de ruster og så jeg synes rust passer godt til vores gårdhave. i vores gård har fliserne en varm rødelig tone og stillen hyggelig og er lidt gammeldags. Det tager ca op til 3 mdr før plantekasserne er rustet og har fået det rigtige look.

Plantekasse i jern hvor man kan se logo
Didde Plet – diddeplet.dk

Hvad kan man plante i plantekasser

Faktisk er den kun din egen fantasi, der afgør det. Du kan nemt plante stauder, buske eller mindre træer. Frem for sommerblomster der jo dør hver efterår. Jeg har forsøgt mig men græs planter i den ene plantekasse. Jeg er spændt på om det kommer til at fungerer, da jeg aldrig tidligere har haft denne type plante. Der er jeg mere sikker på de Hosta planter jeg har sat i den anden. Jeg elsker Hostaer, da de er nemme at passe, bliver tætte i dens balde og får lange flotte blomster.

Det er ikke den sidste gang jeg skal have plantekasser fra landhave.dk. I mit hoved har jeg allerede planlagt hvilke plantekasser fra landhave.dk jeg skal have næste gang. Jeg drømmer om højbede med sneglekant i rust, da dræbersnegle var en stor plage i min gamle have. Og så ønsker jeg mig højbede til at bryde flise terrassen op med, til min kommende have.

Her kan i se espalier jeg har bygget til mine altaner med guide til hvordan du selv kan lave nogle til din have eller altan.

Kærligst Didde