En ny begyndelse til Bertil

I dag var så dagen, hvor Bertil skal starte på en ny skole. Det har været en svær og følelsesladet beslutning at træffe – mest for mig nok. Den skole Bertil skal starte på er kendt for os – da begge piger har gået der. Vi endte med at måtte flytte den ene pige for 3 år siden, da hendes trivsel var meget lav.

Vi havde kæmpet med skolen for at få dem til at anerkende hendes udfordringer grundet hendes ADD, men kunne ikke komme igennem med det. Som de sagde “hun er for god til at gå på special skole og vi har ikke ressourcerne til at hjælpe hende i den almindelige folkeskole?

Vil du vide mere om ADD og ADHD kan du gøre det her.

Hvorfor skoleskifte?

Hvorfor så sende Bertil til en skole der ikke har ressourcer til de stille inklusion børn?? Det er jo netop det min mavepine og nervøsitet har gået på. Men der er det vigtig at have enkelte barn i fokus og som mor forsøge at tilsidesætte mine følelser.

Bertil fik i efteråret 2019 diagnosen ADD. Det der især giver ham udfordringer i forhold ADD en er skolearbejde. De har været super til at imødekomme hans behov på den gamle skole – det var bare som om der var noget der manglede alligevel.

Han havde ingen motivation for at komme i skole. Efter lidt analyse kom vi frem til at han ingen dybe relationer har til klassekammeraterne i den gamle klasse – han er venner med alle! Men der var ikke nogle venskaber der kunne kompensere fra den manglende lyst til skolearbejde. Hvor imod hans venner går på den nye skole. Spørg man ham hvem han vil lege med, nævner han altid hans venner fra børnehaven. Der er relationerne mest stærke og har holdt ved siden børnehaven.

Et andet argument for et skift skole er at han nu vil komme til at gå i skole sammen med de drenge, han også går til fodbold og håndbold med. Det vil forhåbentlig også styrke hans motivation i forhold til sport. Og så får han bedre mulighed for selv at gå til og fra skole og lave legeaftaler.

Det skal nok blive godt 🙂 siger jeg med lidt usikker stemme…. Han har taget skole flytningen SÅ godt – han mente faktisk ikke det var nødvendigt at vi forældre tog med ham op på skolen her til morgen – det kunne han sagtens selv klare.

Ny skole til Bertil
Privat foto

Jeg har efterhåden en del erfaring med at have børn med ADD. Skulle du have spørgsmål vedr ADD så skrive i kommentar og jeg vil give dig mine bedste råd og erfaringer.

Kærlig hilsen Didde