Jeg ved godt det er total politisk ukorrekt at sige det, men jeg elske ikke min krop som den er! Det er næsten helt tabu at sige det højt, for tendensen er at vi skal acceptere os selv som vi er. Og jeg har også allerede fået flere beskeder på min Instagram profil om jeg jeg bare skal være ligeglad.

Det kunne jeg da jeg kun vejede 5 kg for meget og også da jeg vejede 10 kg for meget. Men nu, hvor jeg vejer 20 kg for meget så kan jeg bare ikke længere elske min krop som den er. Jeg føler ikke ikke tilpas i min krop og jeg kan ikke holde ud at se mig selv i spejlet eller på fotos.

Jeg havde lovet mig selv ikke at blive fyrre, fed og færdig og det er jeg næsten gået hen og blevet! Nej jeg vil være fyrre, flot og fantastisk!!!

Det er temmelig sårbart at dele det med jer hvor tyk jeg er blevet og fortælle om hvor meget det rent faktisk påvirker mig psykisk og mit selv billed. Faktisk er jeg der hvor jeg hverken vil i byen eller på date da jeg ikke vil vise mig frem.

Hvorfor blogge om min vægt?

Hvorfor så dele det kan du spørge?? Jeg øver mig i at se min frygt i øjnene (ikke kun i forhold til min vægt). Og fordi det forhåbentlig kan holde min egen motivation oppe at dele min proces med dig. Og hvis der så er en læser el to der også får lyst til ikke bare at lade stå til ifht deres krop og ændre det, ja så er det blot en ekstra gevinst.

Så her står jeg og vejer for meget og kan ikke være ligeglad. Så er der kun en ting at gøre, og det er at ændre på det. Jeg har besluttet at lave om på min livsstil der længe har haltet både indenfor kost og motion. Og dermed vil jeg forhåbentlig opnår større selvtilfredshed med min krop og mig selv generelt gerne tabe mig så jeg igen kan komme til at holde af min krop.

Jeg dele fortiden sjældent billeder af mig selv. Men jeg vil her gør en undtagelse. Så ved I hvordan giraffen ser ud ved start af min livsstilsændring. Fotoet her blev taget i sidste uge.

Bertils fodselsdag
Privat foto

Hvorfor så nu?

Udover at jeg ikke bryder mig om at se mig selv i spejlet og har en træls krops fornemmelse, så har både mine børn og endda min far også kommenteret min vægt. Det gør de kun fordi de vil mig det godt, men også fordi de kan se hvor meget jeg har taget på det sidste år.

Men det sidste skub til forandring i min kost og motions vaner, er faktisk er tøjet jeg ikke længere kan passe. For om en uge skal jeg til min fars bryllup og jeg kan ikke passe noget af det tøj jeg har i skabet og jeg kan heller ikke passe de nye kjoler jeg kan lide. Og jeg har sletter ikke lyst til at købe tøj når jeg vejer for meget.

Jeg beundre den der kan acceptere både kroppens forandringer især i forhold til øget vægt. Men jeg må bare erkende at jeg har det svært med både at blive ældre og med at min krop begynder at gå i forfald. Og hvis jeg lader stå til som jeg har haft gjort, ja så går det faktisk rigtig hurtigt med at få skavanker og ekstra kilo på sidebenene.

Jeg ved godt jeg skal være et forbillede i forhold til mine piger og elske mig selv som jeg er. Omvendt så håber jeg at kunne vise dem, at vi ikke behøver at acceptere alting i vores liv. At vi kan komme langt med vilje styrke og at vi altid selv har indflydelse på vores liv.

Så derfor vil jeg finde en potion vilje og motivation frem og give mig selv den gave at ændre min vægt og motionsvaner, så jeg kan blive glad for mig selv igen!!

Pludselig var jeg blevet tyk

Faktisk så tror jeg min alder er begyndt at betyde noget en del i forhold til min vægt. Siden jeg blev 40 år har jeg oplevet at få flere fysiske ting at slås med. Derudover har de sidste 4 år været hårde og ustabile for mig psykisk og det har resulteret i elevatorvægt. Jeg har ikke tidligere oplevet sådanne udsving i min vægt.

Da jeg blev skilt for 4 år siden tabte jeg mig en del. Efterfølgende fik jeg en depression og tog på. For to år siden tabte jeg mig så 10 kg med kost ændringer og jeg var tilfreds. Men depressionen sad stadig i kroppen og jeg fik en omgang stress og blev samtidig arbejdsløs og nu er så jeg her med mange kilos overvægt.

Hvad vil jeg opnå med et vægt tab

Mit helt overordnet mål er at komme til føle mig tilfreds i min egen krop igen. For 10 år siden vejede jeg 20 kg mindre. Jeg bliver 45 år næste gang, så det er nok ikke helt realistisk at tabe 20 kg og komme tilbage til min oprindelige vægt. Jeg ved jo at alder også spiller ind på ens vægt.

Start vægt
Privat foto

Man kan jo måle sin vægt på mange måder. Den helt oplagt er jo badevægtens tal. Ellerat måle omkredsene af mine arme og andre krops dele.

Jeg har ikke været på min vægt i et år. Men jeg kan mærke det er vigtigt for mig at blive konfronteret med tallet på vægten. På den måde kan jeg ikke længere fornægte min vægtøgning.

Jeg har også udregnet min BMI. Det er den mest brugte måder i Danmark at vurdere den sundhedsmæssige betydning af ens vægt. BMI står for body master index og udregnes ved brug af din vægt og højde. Min BMI er i dag på 30,1 – hvilket betyder jeg er svært overvægtig. Mit BMI burde være mellem 18,5-25 for at være normal vægtig.

Vil du kende din BMI så kan du tjek her og du kan også læse mere om hvad BMI betyder.

Min plan

  • Jeg vil bruge det næste år på at nå mit mål
  • Jeg vil lave delmål for min motivations skyld (belønning)
  • Få et læge tjek for at være sikker på alt er ok (udover vægten)
  • Lave livsstils ændring/ langsomt vægttab så kiloerne bliver af
  • Dyrke motion, motion og mere motion
  • Spise efter Sense – principperne.

Jeg vil løbende gå mere i dybden med de forskellige punkter i min plan i nogle kommende indlæg.

Jeg er så små startet op i juni måned. Men der blev lige spændt ben for min plan, da jeg har fik komplikationer efter en navlebrok operation i maj. Men nu er jeg klar til at give den en skalle og tænker det burde være realistisk at nå mit mål inden juli næste år.

Dette foto blev taget for 5 år siden. Det er lidt mit mål at lige mig selv som på dette foto 🙂

Håber du har lyst til at følge med i min rejse mod en sundere livsstil og et vægttab her på bloggen. Jeg vil løbende lave status opfølgninger på hvordan det går både med motion og kost mm. men også de bump på vejen jeg nok også vil opleve.

Kærligst Didde

<a href=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=34154&bannerid=11415&#8243; target=”_blank” rel=”nofollow noopener”> <img src=”https://www.partner-ads.com/dk/visbanner.php?partnerid=34154&bannerid=11415&#8243; border=”0″ alt=””></a>