Fra urskov til have

Der er virkelig sket noget siden vi overtog vores kolonihave for snart 2 år siden. I dag begynder vores kolonihave rent faktisk at ligne en have, men da vi overtog kolonihaven var grund helt tilvokset og forsømt. Huset var pillet ned og alt jorden var vokset til i efeu. Faktisk var det svært at se hvordan det skulle blive til have igen.

Have
Privat foto

Og havde det ikke været for den skønne udsigt og den kort gå afstanden fra vores lejlighed, ja så havde vi nok heller ikke købt den. Nu skriver jeg vi/ vores kolonihave, men rent faktisk så er det min mors kolonihave. Men hun har været så søde at sige hun vil dele den med mig og mine børn indtil vi forhåbentligt igen får et hus med have til.

Så nu kan jeg planlægge, flytte stauder og rive temmelig meget ukrudt op alt det jeg vil. Og mine unger kan hoppe trampolin og riste skum fiduser i vores bålgryde.

Her er et par før og efter billeder så I kan se hvor langt vi er kommet. Der er dog stadig et stykke vej. Og med en have bliver man hvis aldrig helt færdig.

Lagt i støbeskeen

Men der er en plan og vi arbejder os stille mod målet. Vi har lige fået etableret denne flise teresse med højbede. Vi har aldrig prøvet at dyrke grøntsager før, så derfor har vi i første omgang lavet to højbede ved teressen. En større grøntsags have må vent til vi ser dette års høst.

Vi har som sagt mange planer for haven, men er nød til at dele dem op i mindre delprojekter for at overskue haven. I år har vi valgt at fokusere på de lidt større projekter. Så næste skridt er etablering af yderlige to teresser, en i træ og endnu en flise teresse i bunden af haven, det eneste sted der er skygge.

Kærligst Didde